news-image

Tirdzniecības centrā “Spice” atvērts bistro "BALTS"

Sabiedriskā ēdināšana jau kādu laiku ir uzmanības centrā, galvenokārt nodokļu politikas jautājumu dēļ. Šī ir vērtējama kā pozitīva ziņa, jo nozare tiek sakārtota un uzņēmējdarbība kļūst caurspīdīgāka. Izkristalizējas konkurētspējīgi ēdināšanas koncepti, un ir iespēja saprast patiesās pieprasījuma un piedāvājuma attiecības. Vēl viena pozitīva tendence ēdināšanas segmentā ir klientu izvēles par labu veselīgām maltītēm apvienojumā ar to ātru pieejamību.
"Abus aspektus apstiprina fakts, ka veselīga uztura bistro BALTS komandu uzrunā arvien vairāk telpu iznomātāji. Tiek saņemti piedāvājumi atvērt jaunas tirdzniecības vietas gan biroju kvartālos, gan tirdzniecības centros kā atbildes uz nomnieku un klientu vēlmēm pēc veselīgām maltītēm. Arī esošajās bistro BALTS tirdzniecības vietās apgrozījums aug, un 2023.gadā tas sasniedza 1,4 milj. eiro, kas ir par 44% vairāk kā 2022.gadā. Katrs gads ir labāks par iepriekšējo, un 2024.gadā arī sagaidāmi jauni apgrozījuma rekordi, jo 15.maijā tika atvērts jauns bistro BALTS tirdzniecības centrā "Spice", komentē bistro BALTS vadītāja Liene Kuplā.
Jaunajā - jau ceturtajā bistro BALTS - ir investēti 70 000 eiro, un ir radītas septiņas jaunas darba vietas. 60 m2 lielajā telpā būs iespējams iegādāties veselīgas maltītes līdzņemšanai, kas ir bistro BALTS koncepta būtība, dodot iespēju paēst arī uz vietas. Viesiem būs pieejamas jau iemīļotās un laika gaitā pārbaudītās maltītes, kā arī pavisam jaunas garšas.

Novērojams ir ēdienu pasūtījumu pieaugums, tajā skaitā īpaši attīstās arī ēdienu piegādes pasūtījumi birojiem. Ja agrāk uz birojiem bieži tika pasūtītas picas un burgeri, tad tagad gan paši darbinieki, gan arī darba devēji biežāk izvēlas maltītes, pēc kurām jūtams spēku pieplūdums, kas sniedz enerģiju un kas ir daudz veselīgākas.

"Prieks novērot, ka daudzi cilvēki arvien rūpīgāk piekopj veselīgu dzīvesveidu. Mūsu ēdienu gatavošana sous-vide nodrošina to, ka siltie ēdieni saglabā labās uzturvērtības un ka to pagatavošanā netiek izmantotas papildu taukvielas" skaidro Liene. "Tirdzniecības centra "Spice" esošie ēdinātāji orientējas uz tā saucamo "komforta ēdienu" piedāvājumu, kas ir burgeri, picas, pankūkas, ar mērcēm un taukvielām bagāti ēdieni. Tiem TC "Spice" apmeklētājiem, kuri dod priekšroku veselīgākām maltītēm, līdz šim izvēlēties kaut ko bija diezgan izaicinoši. Ticam, ka līdz ar bistro BALTS pievienošanos, veselīga uztura piekritējiem būs vieglāk atrast ko piemērotu savai ēdienreizei arī šajā tirdzniecības centrā. Ņemot vērā, ka bistro BALTS ir TC "Spice" un ka maltītes ir paredzētas ērtai līdzņemšanai, plānojam, ja daži klienti iegriezīsies pie mums arī pa ceļam uz lidostu," - piebilst L. Kuplā. Vēl viena tendence, kas kļūst aizvien populārāka sabiedriskajā ēdināšanā - videi draudzīgi risinājumi ikdienā. Piemēram, var izmantot iepakojumus, kas ir ražoti no cukurniedrēm un bioplastmasas vai pārstrādātas plastmasas, šķirot atkritumus, nodot makulatūru pārstrādei, kā arī piekopt ēdiena neizmešanas politiku gan savā virtuvē. "Bistro BALTS jau no pirmās dienas 2016.gadā izmanto visus šos risinājumus, piedāvājot klientiem iegādāties gatavās maltītes pēdējā pusstundā ar pievilcīgu atlaidi", piebilst uzņēmuma vadītāja.
Jaunā bistro BALTS atklāšana notika 2024.gada 15.maijā tirdzniecības centrā "Spice" Lielirbes ielā 29, Rīgā. Telpas interjers ir jau ierastajā mālainajā tonī, un kases leti rotā kapara plāksne - daudzi dizaina elementi būt nemainīgi jau kopš 2016.gada, kad tika atvērts pirmais bistro BALTS.

Bistro BALTS (spice.lv)